Vakantie 2020 | Piemonte

  • door

Op zaterdag haalden we de mannen uit de bergen. Een prachtig ritje, met een slapend meisje op de achterbank door het dal. Daarna lieten we Locarno achter ons en stapten we voor een minstens zo mooie rit, in de auto naar Milaan. Waar we Sietze richting vliegveld brachten. We reisden langs het Lago Maggiore, een absolute aanrader. Prachtige dorpjes, het knalblauwe meer en een relaxte route.

Op naar casalborgone

Over een nagenoeg legen snelweg reden we richting Casalborgone. Midden in Piemonte en op een half uurtje rijden van Turijn lag onze bed & breakfast mét zwembad Monferrato nel Cuore. Een paradijs! Prachtige planten, een heus bos en dus een zwembad. De kinderen konden niet wachten om erin te duiken. Wij hadden een schattig huisje, onder de bomen dus met veel schaduw. Niet groot, maar wel van alle gemakken voorzien. Monferrato nel Cuore is het domein van Davide en zijn gezin (wat in Italië bijna automatisch betekent dat je opa en oma er gratis bij krijgt). Alles mag er, zolang je andere mensen maar niet hindert. Dat hoef je tegen onze kinderen natuurlijk niet twee keer te zeggen. Het werd een geweldige week! Ze bouwden hutten, voerden de loslopende handbuikzwijntjes en waren onafscheidelijk met hun nieuwe vriendinnetje Raya. In het water, in het bos, in de tent slapen en zelf pizza bakken. Het was één groot feest. Een week lang!

Turijn een bezoek meer dan waard

Omdat het zo’n relaxt plekje was en Johan net een weekje door de bergen had gesjokt, vonden wij het voor de verandering ook prima om weinig te doen. We bezochten nog wel het stadion van Juventus (wat vanwege training helaas dicht was), het museum was gelukkig wel open. Ik ben dol op voetbal en was altijd enorm fan van Pavel Nedved. In het museum kon ik mijn hart dan ook ophalen. In de winkel werden natuurlijk Juventus-shirtjes gekocht. Ook beklommen we de basiliek van Superga (een eindje buiten de stad) en slenterden we door het verrassend mooie Turijn. Een groot deel van de winkelstraten is overdekt, wat zowel bij regen als bij heel warm weer natuurlijk fantastisch is. Turijn is echt een topstad als je er even een weekendje uit wilt. Niet heel toeristisch, maar behoorlijk overzichtelijk en er is vooral heel veel moois te zien. We moeten nog een keertje terug om het stadion te bezoeken en dat is zeker geen straf! Natuurlijk deden we een wijnproeverij bij Massaia en sloegen we flink wat dozen wijn in.

Als het leuk is vliegt een week heel snel voorbij. Na wat traantjes, omdat we het leukste vakantievriendinnetje van de wereld achter moesten laten, stapten we in de auto en reisden we verder naar het enige vakantieadres in mijn leven waar ik drie keer geweest ben: Sagna Rotonda in Marmora. Daarover meer in de volgende blog.

Wil je weten hoe onze eerste vakantieweek was? Dat lees je in mijn blog over Zwitersland.