Tekstschrijver

Hoe praat jij met je klant?  Online, via contracten, door brieven… Heldere communicatie is altijd belangrijk. Je wilt mensen natuurlijk enthousiast maken voor jouw product of dienst. Ik help jou om jouw echte verhaal vertellen, zowel op je website als op social media en in drukwerk.

Teksten die iets in beweging zetten

 

WEBTEKSTEN & SOCIAL MEDIA

Geen tijd om de website bij te houden, of regelmatig iets te posten op social media? Ook dat kan ik voor jou doen. Een contentabonnement, waarbij ik de teksten schrijf en de juiste afbeeldingen plaats, is dan een aanrader.

INTERVIEWS & VERHALEN

Artikelen schrijven voor tijdschriften en magazines of brochures is een feest. Interviews houden, naslagwerken raadplegen en zo het perfecte verhaal schrijven… er is weinig dat ik liever doe! Omdat ik ook vormgever ben kan ik niet alleen de teksten schrijven, maar ook zorgen voor de juiste uitstraling van reclamedrukwerk en magazines. Dat scheelt een hoop tijd (en dus ook geld). 

JURIDISCHE TEKSTEN

Of het nu gaat om een webtekst, een interview voor een magazine, een tekst voor een aanbesteding of offerte, ik schrijf het graag. Wil je jouw contracten of andere juridische documenten beter leesbaar en duidelijker? Dat kan. Ik ben tien jaar lang juridisch adviseur geweest en kan ervoor zorgen dat formele documenten begrijpelijk opgesteld worden, zonder aan juridische kracht in te boeten.

 
heldere teksten schrijven

Liefde voor taal

Ik heb liefde voor taal. Altijd gehad ook. Gedichten ontleden en spelling, dus echt zelf bezig zijn met taal, vond ik geweldig. Vroeger zat ik uren achter de typemachine van opa en maakte voor de lol taaloefeningen. Als juridisch adviseur schreef ik veel brieven, pleitnota’s en voorstellen. Heerlijk om te doen! Ik vond het een uitdaging om begrijpelijke, heldere taal te schrijven. Niet de standaard ambtelijke woorden, lange zinnen en blabla die tot dan toe gebruikelijk was in overheidsland. Het grootste compliment in mijn carrière kreeg ik van de voorzitter van de Raad van State. Hij zei dat hij nog nooit zo’n toegankelijk verweerschrift en pleitnota had gelezen. “Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.” 

Stiekem ben ik jaloers op al die geweldige schilders, die een verhaal kunnen vertellen zonder één woord te gebruiken. Via Rijksmuseum.nl heb ik daarom een paar van mijn favoriete kunstwerken gedownload en als headers op deze website gebruikt. 

heldere afspraken

Tarief

Wie houdt er niet van duidelijkheid? Ik wel! Daarom maak ik heldere afspraken over de werkzaamheden die ik ga doen en de kosten die daaraan verbonden zijn. Ik heb geen kleine lettertjes; alles wat nodig is voor een heldere samenwerking staat immers gewoon in de wet. Als ik een logo ontwerp sta ik de gebruiksrechten én auteursrechten af. Wat dat betekent? Dat jij vrij bent te doen en te laten met je logo wat jij wilt. 

Mijn uurtarief is € 65,-. Vooraf ontvang je een offerte met urenbegroting.