Lezen, lezen, lezen

Heerlijk met een boek op de bank. Dat is toch wel een van mijn ultieme vrije middag bestedingen. Ik ben een boekenwurm, lees snel en veel. En toch presteer ik het altijd weer om een hele stapel ‘nog te lezen’ op voorraad te hebben. Niet alleen in de boekenkast maar ook op mijn Kobo-ereader. Afgelopen weekend ging de boekenweek van start. Een mooi moment om eens te inventariseren welke boeken in sowieso wil gaan lezen de komende weken. Boeken inspireren mij vaak. Geuren, kleuren, beschrijvingen van landschappen; ik neem het allemaal mee en verwerk het later tot beelden of in een huisstijl. 

Word of the week (2)

boeken-Bucketlist

Een van de boeken die al een tijdje ligt te wachten om gelezen te worden is ‘De Drone’ van Unni Lindell. Ik ben ontzettend fan van Lindell en las bijna al haar boeken over Cato Isaksen en Marian Dahle. Het zijn spannende boeken, waarbij ik soms echt verrast ben door het plot. 

Via Kobo heb ik een plus-abonnement. Dat betekent dat je onbeperkt boeken kunt lezen en luisteren via de app. Voor mij een extra stimulans om vaker een boek te pakken in plaats van de televisie aan te zetten. Aan het luisteren naar boeken moest ik eerst ontzettend wennen. Ik lees zelf heel snel en kan daardoor rap door een boek heen. Bij een luisterboek moet je het doen met de snelheid van de stem (je kunt wel extra snel afluisteren, maar dat klinkt nergens naar). Een van de boeken waar ik op dit moment naar aan het luisteren ben is ‘De Zeven Zussen’ van Lucinda Riley. Deel 1 van de 7… Het boek gaat over zeven geadopteerde zussen, die na de dood van hun vader een geheim horen. Eerlijk gezegd ben ik er nog niet van ondersteboven. Terwijl veel mensen om me heen de zeven-zussen-serie verslinden, moet ik wennen aan de schrijfstijl. Het schiet ook niet echt op met het verhaal. Maar ik ga het nog een kans geven!

Dit boek kwam als tip van Kobo langs. Het is een misdaadroman met een vrouw in de hoofdrol. Aangezien ik dol ben op de boeken van Karin Slaughter en de serie The Bridge heb verslonden, lijkt me dit een perfect boek om in een paar dagen uit te lezen (als een boek heel spannend is, dan kan ik toch niet stoppen en lees ik liever maar gelijk door). Ik las nog niet eerder boeken van Bengstdotter, dus ben erg benieuwd. 

Boeken over de tweede wereldoorlog intrigeren mij ontzettend. Zo las ik afgelopen zomer het indrukwekkende ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. Dit boek is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Nu ik als vrijwilliger betrokken ben bij een expositie over 75 jaar bevrijding, wil ik graag meer boeken over de oorlog lezen. ‘De Keuze’ staat al op mijn lijstje sinds ik een interview met schrijfster Edith Eger las in Happiness. Eger overleefde het kamp, werd psychiater in de VS en is dat nu, terwijl ze al ver over de 90 is, nog steeds. Ik vond het interview ontzettend inspirerend en ben ook benieuwd naar het boek, waarin ze beschrijft hoe ze het kamp wist te overleven. 

Charlotte volg ik al jaren op Instagram. Ze is advocaat en deelt haar kennis graag en veelvuldig. Dat is fijn, want zo hou ik mijn juridische kennis ook een beetje up to date. Charlotte schreef een boek over contentrecht. Een must reed voor iedereen die zich bezig houdt met het plaatsen van teksten en afbeeldingen online. Wat zijn de regels? Wat kan ik doen als een foto of tekst van mij ‘gejat’ wordt en nog veel meer vragen behandelt Meindersma in haar boek. Haar schrijfstijl is fijn en ze maakt het juridische jargon voor iedereen te begrijpen. 

Lievelingsboeken

Dit zijn een paar boeken die op me liggen te wachten. Ik heb er nog veel meer, daarover later meer. Wat nu opvalt is dat er alleen boeken van schrijfsters op mijn lijstje staan. Ik lees veel minder vaak boeken die door mannen geschreven zijn. Geen idee hoe dat kan. Twee van mijn drie lievelingsboeken zijn dan weer wel door een man geschreven:

1. Het Parfum – Patrick Süsskind

2. Een schitterend gebrek – Arthur Japin

3. Zout op mijn huid – Benoîte Groult

Ben jij een boekenwurm? Welke boeken liggen er nog op jouw leesstapel en van welke boeken krijg je nooit genoeg? Ik ben benieuwd!