Sinterklaasspel
voor volwassenen

Tips voor pakjesavond

Sinterklaasspel voor volwassenen

De pepernoten liggen al weer maanden in de winkels, Lijstje.nl stuurde me de reminder voor pakjesavond en hier en daar hoor ik al mensen over hoe en met wie ze dit jaar sinterklaas gaan vieren. Op zoek naar een leuk Sinterklaasspel voor volwassenen? Zoek dan niet langer. Het Sinterklaasspel is een cadeautjesspel voor volwassenen dat ik een paar jaar gelden mocht ontwerpen voor Hip en Hot is nog steeds leuk!

 

Met dit Sinterklaasspel heb je geheid een hilarische pakjesavond!

Pakjesavond met kinderen

Hoe vier jij Sinterklaas? Nu we kinderen hebben vieren we pakjesavond echt op 5 december. De voorgaande jaren aten we eten eerst samen met mijn schoonouders en zwager en daarna kwam de tas met cadeautjes tevoorschijn. Nelson geloofde vorig jaar al niet meer, maar heeft het geheim goed bewaard. Nu ook Lotus weet hoe het zit (“Het geheim is zeker dat Sinterklaas niet bestaat en dat jullie de cadeautjes kopen”) kunnen we een iets andere invulling aan de avond geven. Ik vind het namelijk belangrijk dat de kinderen weten dat cadeautjes niet uit de lucht komen vallen (of uit de schoorsteen). Zo kunnen ze de mensen die de cadeautjes voor hen kochten bedanken. Ik heb gemerkt dat ze dat zelf heel fijn vinden. Dit jaar mogen Lotus en Nelson ook een lootje trekken. Ze zijn immers oud genoeg om aan de knutsel en dichten moet ook geen probleem zijn. Zo beperken we de cadeautjesstroom ook gelijk. Want ik weet echt niet meer wat ze nog nodig zouden hebben…

Sinterklaasspel DownloadEN

Voor het Sinterklaasspel zijn onze kinderen nog te jong. Het is echt een gaaf spel om met vrienden te spelen.  Het werkt heel eenvoudig. Via de site van Hip en Hot download je gratis het spel. Je hoeft alleen de kaartjes nog los te knippen en dan kan het spel beginnen. Wat je wel zelf moet regelen zijn een groepje mensen, cadeautjes, hapjes en drankjes. Nu geduldig wachten en aftellen maar… Nog ruim vier weken en dan is het al zover! 

Vieren jullie Sinterklaas? Zo ja, hoe?