Tips voor pakjesavond

Gedichten schrijven en het sinterklaasspel

Sinterklaasspel voor volwassenen

De pepernoten liggen al weer maanden in de winkels, Lijstje.nl stuurde me de reminder voor pakjesavond en hier en daar hoor ik al mensen over hoe en met wie ze dit jaar sinterklaas gaan vieren. Op zoek naar een leuk Sinterklaasspel voor volwassenen? Zoek dan niet langer. Het Sinterklaasspel is een cadeautjesspel voor volwassenen dat ik een paar jaar gelden mocht ontwerpen voor Hip en Hot is nog steeds leuk! Ga jij het dit jaar spelen?

 

Met dit Sinterklaasspel heb je geheid een hilarische pakjesavond!

Pakjesavond met kinderen

Pakjesavond, hoe gaan we het dit jaar doen? Voor ons wordt het best bijzonder met twee nieuwe nichtjes en een schoonzus die voor het eerst Sinterklaas gaat vieren, omdat ze het in het land waar zij vandaan komt niet kennen. De laatste twee jaar hebben we een geweldig concept, wat super goed werkt. We kiezen een cadeau en degene waar het cadeau voor is, gaat even boven tv kijken of een boekje lezen. Ondertussen schrijven de andere aanwezigen samen een gedicht. Hilariteit alom! Zowel tijdens het schrijven, als wanneer het voorgelezen wordt. Het leuke is dat je niet avonden bezig hoeft te zijn met gedichten en suprises én je hebt op pakjesavond ook meer te doen dan alleen de cadeaus open te scheuren. Onze kinderen waren vorig jaar zeven en negen en deden net zo leuk mee als de volwassenen. Een echte hit!

Sinterklaasspel DownloadEN

Het schrijven van gedichten is natuurlijk ook leuk als je Sinterklaas met een groep vrienden viert. Maar een Sinterklaasspel is dan nog leuker! Voor het Sinterklaasspel zijn onze kinderen nog te jong. Het is echt een gaaf spel om met vrienden te spelen.  Het werkt heel eenvoudig. Via de site van Hip en Hot download je gratis het spel. Je hoeft alleen de kaartjes nog los te knippen en dan kan het spel beginnen. Wat je wel zelf moet regelen zijn een groepje mensen, cadeautjes, hapjes en drankjes. Nu geduldig wachten en aftellen maar… Nog ruim vier weken en dan is het al zover! 

Vieren jullie Sinterklaas? Zo ja, hoe?