Nelleke Wouters

ga jij met mij in zee?

Voor je met iemand in zee gaat, wil je natuurlijk weten of het klikt. Graag vertel ik meer over mezelf; waar kom ik vandaag, wat beweegt me en waar word ik blij van? Je leest het hieronder. Op mijn Linkedin-pagina vind je een overzicht van mijn opleidingen, werkervaring én werkzaamheden als vrijwilliger. Linken? Leuk!

Liefde voor taal

"Als je werk doet waar je van houdt, hoef je nooit te werken", zei mijn goede vriend Ramon altijd. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is passie? En hoe weet je wat voor werk echt bij je past? Sommige mensen volgen een cursus hiervoor, lezen een boek, of modderen gewoon wat door. Bij mij ging het anders. Het enige dat er bij mij nodig was, was een gesprek met een vriend én een verhuizing naar de andere kant van Nederland.

Heldere taal

Eerst terug naar het begin van mijn carrière. Als 22-jarig 'meisje' startte ik als juridisch adviseur bij de overheid. Een mooi beroep. Vooral omdat ik wel van een uitdaging hou én voor mijn werk heel veel mocht schrijven: brieven, adviezen, pleitnota's en verweerschriften. Al snel ontdekte ik dat het schrijven van heldere en toegankelijke taal veel makkelijker is dan de ambtelijke taal die doorgaans door de overheid "gebezigd" wordt. Ik had mijn stokpaardje én passie gevonden; het schrijven van heldere stukken.

Liefde voor beeld

In 2007 leerde ik Johan kennen. Een Fries. Al snel besloot ik om het Zeeuwse land achter me te laten en te verhuizen naar Friesland. Deze verhuizing leverde me niet alleen geluk in de liefde, maar ook een hele nieuwe carrière op. Toen ik in Friesland ben gaan wonen startte ik naast mijn werk met het volgen van cursussen en workshops creatieve fotografie. Die waren het vertrekpunt voor een hobby die al snel uit de hand liep. Daarnaast leerde ik het werken met teken- en beeldbewerkingsprogramma’s en het schrijven van artikelen en blogs. Terwijl ik, nog steeds als juridisch adviseur, werkzaam was in Friesland, Groningen en Drenthe herinnerde ik me de woorden van vriend Ramon. De wens om van mijn hobby mijn werk te maken was zo groot dat ik in 2008 aan de slag ging als communicatieadviseur bij een bouwbedrijf én mijn eigen bedrijf startte.

Als ik niet werk...

De boog kan niet altijd gespannen blijven. Een van de voordelen van het zijn van eigen baas is dat ik, naast werk, veel tijd overhoud voor andere leuke dingen. Tijd voor mijn gezin en vrienden. Dat ondertussen, naast Johan, ook bestaat uit Lotus van zes en grote broer Nelson van acht. Zo af en toe waait onze pleegdochter Mathilda een weekendje binnen. We zijn dol op spelletjes, echte familiemensen en houden van de natuur. Veel van ons dagelijks leven leg ik vast met mijn telefoon en deel ik op Instagram. En als er dan nog tijd over is lees, zwem of kook ik.
1976 | Zeeuwse Fries | Passie voor heldere taal | Liefde voor vorm & kleur | Duurzame wereld | Smartphone fotografie | Kookgek | Blogger | Online media | Nooit uitgeleerd |