Life of Chrisje

Stil van zo'n mooie recensie

Christa Krommenhoek van Life of Chrisje heeft mij gevraagd haar logo en het cursus- en promotiemateriaal voor haar Mijn Plan de Campagne te ontwerpen. Mijn Plan de Campagne is een programma voor vrouwen die op weg gaan naar een nieuw begin. Wanneer je na tegenslag wilt opstaan, je niet wilt laten tegenhouden door beperkingen of de situatie, dan is Mijn Plan de Campagne de manier om het leven in eigen hand te nemen. 

 

Stil van deze recensie…

“Toen ik in 2014 een column schreef over een vrouw met een gebroken hart, maakte Nelleke daar spontaan een prachtig visueel beeld bij, in de vorm van de quote-kaart “Een kusje op je hart.” Dat raakte mij en toen mijn columns groter en bekenden werden vroeg ik aan haar of ze een logo voor mij kon maken. Wat me opviel was dat ze nagedacht had over de diepere betekenis van wie ik was en waar ik anderen mee wilde inspireren. Het werd een prachtig logo, stijlvol, met zachte lijnen en de toevoeging van het ginkgo bilboa blad wat volgens haar een erg mooie metafoor was voor mij en mijn leven. Ze zei: “Je geeft mensen hoop, liefde en beschikt over een natuurlijk talent om mensen zich op hun gemak te laten voelen bij je. Een beetje magie… Dat gevoel zit volgens mij in dit logo.”

Het was het begin van een fijne en lange samenwerking. We maakten werkboeken voor mijn online programma, creatieve quote downloads en muzieklijsten. Ook ontwierpen we een kaartenserie die qua stijl en gevoel mensen in het hart raakten. 

Nelleke kon prachtig vertalen wat ik wilde en voelde goed aan welke sfeer of richting ik nodig had. We waren een goed team samen, mede door haar manier van communiceren en participeren in het hele proces. Een ontwerper die werkt vanuit haar hart!”

 

Ieder met een eigen levensverhaal

Binnen het programma ontmoeten vrouwen elkaar; ieder met haar eigen verhaal. En juist dat verhaal, daar draait het om. Mijn Plan de Campagne is een lesprogramma, waarbij je in je eigen online omgeving werkt aan het verhaal van jouw leven. Wat zijn dromen, doelen en wat houdt je tegen? Het programma bestaat uit 10 modules met als thema onder andere: liefde, verdriet, verdwalen en beginnen komen aan de orde. Wat ik er zo gaaf aan vindt is dat het eigenlijk voor iedereen een mooie manier is om na te denken over je leven. Door dat op papier te zetten, te verbeelden kom je tot inzichten en blijf je niet steeds rondjes lopen in je hoofd. Je hoeft de modules niet op een bepaalde manier te volgen en je hoeft niet alle lessen te maken. Dat is zo fijn; je bepaalt zelf wat Mijn Plan de Campagne voor jou betekent en hoe je het aanpakt. Wil je contact met andere deelnemers? Dan kan dat. Liever anoniem en alleen voor jezelf? Geen probleem. 

Een leven dat bij je past

 

Christa wil de vrouwen graag helpen om een stap op weg naar een beter leven te zetten. Een leven dat beter bij hen past. Christa: “Het is zo mooi hoeveel liefdevolle berichten ik krijg van vrouwen die weer plezier in hun leven hebben gekregen. Na een verdrietige en intensieve periode door het overlijden van mijn vader heb ik besloten mijn eigen programma te volgen. Samen met nog honderden vrouwen ga ik schrijvend, tekenend en knippend het nieuwe jaar in.”
 

Meedoen met Mijn Plan de Campagne?

Dat kan! Je leest hier alles over Mijn Plan de Campagne. Aanmelden kan ook via de website. Vind je 10 modules teveel? Dan kun je ook kiezen voor Schrijven vanuit je hart; hierin staan 100 inspirerende schrijfopdrachten die je helpen om te beginnen met schrijven. En je kunt natuurlijk altijd gratis lid worden van de Creative Writing Club.

Het is een feest om samen te werken met Christa. Ze zit boordevol ideeën en is, ondanks alle tegenslagen die ze zelf meegemaakt heeft, über positief. Ik ben dan ook blij dat een van de eerste dingen die ik in 2019 op ga pakken, het maken van nog meer mooie dingen voor Christa!