Gratis Kalender 2021

Al heel wat jaren maak ik elk jaar een kalender in opdracht van Hip & Hot. Deze kalender zet Judith online en kun je gratis downloaden. We proberen er elk jaar weer een andere draai aan te geven. Een van de wensen van Judith is wel dat hij fleurig en vrolijk is. 

Papieren of liever digitaal?

Dit jaar hebben we niet één, maar wel twee versies gemaakt. Een liggende kalender, die wat handiger is op je bureau en een staande die je makkelijk op kunt hangen of op een clipboard kunt plakken. Gebruik jij nog een papieren kalender eigenlijk? Ik wel! Dol op papier. En op een of andere manier onthoud ik dingen die ik geschreven heb makkelijker, dan dingen die ik typ. 

Glitterpoep en suikerspinnen

Hoe was jouw jaar? Ik zie en hoor veel mensen die mopperen over Corona en de hinder die zij daarvan ondervinden. Natuurlijk vind ik het ook jammer dat ik niet even snel een hapje kan eten met en vriendin. O wacht, dat kan wel natuurlijk, maar niet buiten de deur. Althans, niet in een restaurant. Ook draag ik liever geen mondkapje en mis ik onze maandelijkse spelletjesavond met de Keunings. Ondanks dat hebben we een heel goed jaar achter de rug. In ons eigen huisje en gezin dan. Om ons heen heb ik weer genoeg verdriet gezien. Ook wij hebben hier en daar een flinke traan gelaten, bijvoorbeeld omdat er een dierbare vriend overleed, net als de moeder van een klasgenootje van Nelson en omdat het heel spannend was vanwege een ziek familielid. Niet vanwege Corona dus, maar gewoon omdat het leven niet alleen glitterpoep en suikerspinnen is.

Count your blessings

Mensen die dit jaar als het zwaarste jaar uit hun leven betitelen vanwege de Corona-maatschappij, hebben vast nog nooit maandenlang voor hun zieke ouder gezorgd, of zelf met een heftige ziekte te kampen gehad. Geloof me, ik heb zwaardere jaren gehad, veel zwaardere en velen met mij. Oké, ik maak hierbij graag een uitzondering voor iedereen met een horecabedrijf, ondernemers die graag hun honderden medewerkers gezond houden óf mensen uit de culturele sector die het afgelopen jaar echt flinke financiële tikken hebben gekregen. Natuurlijk zijn er mensen die niet voor hun ouders konden zorgen, of die echt eenzaam zijn.

Maar door de band genomen, de gemiddelde Nederlandse gezinnen, met een paar gezonde kinderen, vaste baan en een kast vol met eten (en wc-papier): HOU OP MET ZEUREN! Het gaat vanzelf over en dan kun je weer elke week uit eten, maandelijks in een vliegtuig stappen en net zoveel mensen knuffelen als je wilt. Tot die tijd doe je het met wat je hebt. Het helpt om daarbij niet alleen te kijken naar wat er allemaal niet kan, maar vooral naar wat er wel is. Als je daar niet tevreden mee bent, dan is het misschien sowieso goed om je leven eens onder de loep te nemen. Zo, dat is gezegd. 

En dan nu naar de kalender 2021

Waar was ik ook alweer. O ja, 2020. Het was een fijn jaar voor ons. Op alle gebieden hadden we de wind mee. Of in elk geval, niet al te vaak tegen. Om meer rust te hebben ben ik minder gaan werken. Voor mijn bedrijf werkte ik aan superveel leuke projecten, waarvan best een deel nog afgerond moeten worden de komende maanden. We hadden een hele fijne vakantie in Italië (waar heel veel dus niet kon, maar nog meer gewoon wel), de kinderen zijn gezond en gelukkig en Johan is ook nog steeds hartstikke leuk. Wij gaan het komende jaar maar gewoon op dezelfde voet verder. Wat er het komende jaar op de kalender komt weet ik niet. 

Groot cadeau

Wel weet ik dat ik niet meer terug wil naar de overvolle agenda’s die wij de voorgaande jaren hadden. Er was heel weinig rust en al helemaal niet structureel. Door werk, bedrijf, kinderen en behoorlijk wat vrijwilligerswerk waren we eigenlijk altijd wel bezig. En als we al een dag vrij hadden, dan planden we vaak familiebezoek in. Heel veel verplichtingen vielen het afgelopen jaar weg. Dat heb ik als een groot cadeau ervaren. Dat houden we er voor 2021 zeker in!

Download nu de kalender voor 2021 op de site van Hip & Hot.