Geboortekaartje ontwerpen

Een kijkje in wonderland

Het ontwerpen van een geboortekaartje is elke keer weer een feestje! Samen met jullie komen we stap voor stap bij het ideale kaartje voor jullie kindje. Veel van mijn ontwerpen teken ik met de hand (digitaal). Zo kan ik altijd hét perfecte ontwerp voor jullie maken. En als het kaartje gedrukt is? Dan zorg ik dat het verzonden wordt. Zo hoeven jullie weinig anders te doen dan jullie nieuwe kindje te knuffelen (en luiers te verschonen). 

Persoonlijk geboortekaartje laten ontwerpen

Het perfecte geboortekaartje bestaat!

origineel geboortekaartje

Een van de leukste dingen van mijn werk vind ik het ontwerpen van geboortekaartjes. Het is mooi om zo nauw betrokken te zijn bij de aanstaande ouders. Soms weet ik zelfs de naam van het kindje al… Veel  ouders geven de voorkeur aan een standaardkaartje, uit een boek of van internet. Dat snap ik; het is makkelijk, je weet exact wat het wordt en de kosten lijken vaak ook redelijk. Toch kan het anders, leuker, unieker en … goedkoper!

speciale wensen worden in het kaartje verwerkt

Uniek geboortekaartje

Al jaren ontwerp ik geboortekaartjes. Voor ik aan de slag ga praat ik met de aanstaande ouders en samen zetten we de wensen voor het kaartje van  de kleine uk op een rijtje. Wordt het een enkele kaart, een lange kaart, een vierkante? Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken. Vaak vragen de ouders of ik de kleuren af kan stemmen op de kleuren die gebruikt worden in de babykamer. Óf is er een andere speciale wens die ik in het kaartje mag verwerken, zoals een hartje voor een overleden oma, een hobby van de ouders of iets wat een grote broer of zus heeft aangedragen. Zo wordt een geboortjekaartje uniek en heel erg eigen. Ik hou daarvan!

Ik neem alle zorg uit handen

Geboortekaartje met goudfolie

Als je baby net geboren is is het vaak nog een hele klus om de geboortekaartjes ergens te laten drukken, in te pakken en te versturen. Die zorg neem ik jullie graag uit handen! Samen met de drukkerij zorg ik ervoor dat de kaarten gedrukt, ingepakt en verstuurd worden. Zo hebben jullie daar geen omkijken naar. Wil je een geboortekaartje met goudfolie laten bedrukken? Of op bloeipapier? Ook dat kan. En wat heel fijn is, tegenwoordig is dat helemaal niet zo heel duur. Ik adviseer je graag en vertel je alles over de mogelijkheden. 

Een kaartje in de kleur van de babykamer? Zo gefikst!

Zo werk ik

De kaartjes die ik ontwerp zijn op-maat-gemaakt. Alles kan aangepast worden, precies zoals jullie dat willen. Een kaartje in de kleur van de babykamer? Zo gefikst. Ik ga samen met jullie rond de tafel om jullie wensen door te nemen. Vaak vraag ik een moodboard te maken, zodat ik een uitgangspunt heb waar ik mee aan de gang kan gaan. Ik ontwerp een paar verschillende kaartjes. Daarna gaan we weer even samen rond de tafel en uiteindelijk komt hét kaartje eruit!

Wat kost een
geboortekaartje
op maat?

Voor het ontwerp van een geboortekaartje reken ik tussen de € 75 en € 150 euro. Afhankelijk van de wensen en de tijd die ik eraan besteed. Het drukken kan ik regelen en de prijs is dan afhankelijk van de papierkeuze. Hou bij het kiezen van de papierdikte wel rekening met de portokosten van het uiteindelijke geboortekaartje. Dikker papier moet vaak met postzegel 2 verstuurd worden. Een mooi, iets lichter papier is daarom vaak een goede optie! Ik werk graag samen lokale drukkerijen die perfecte kwaliteit leveren. Wil je iets bijzonders, zoals een kaartje met goudfolie of op bloemenpapier? Dat kan! 

Veel ouders kiezen ervoor om het kaartje zelf te laten drukken bij een online drukker, zoals Drukwerkdeal of Peter Print. Ik lever dan een drukklare pdf aan en je bestelt zelf de kaartjes. De pdf wordt eerst altijd door jullie goedgekeurd voordat ik hem naar de drukkerij verstuur. Overigens is het de moeite waard om ook eens bij je lokale drukker te vragen wat de kosten zijn. Vaak is dat niet eens veel duurder dan bij een online drukker en heeft het veel voordelen.

Hieronder een overzicht van de kaarten die ik de afgelopen jaren ontworpen heb.