in samenwerking met Fotocadeau

 

“Oh, wat leuk, die foto’s op Lotus haar kamer”, zei mijn schoonzus. “Die wil ik ook!” Soortgelijke reacties kreeg ik ook al toen ik een foto ervan op Instagram zette. Tijd voor een blogje dan maar. Een hexagone foto is ook echt té leuk!

Originele manier om foto’s te printen

Foto’s maken is mijn hobby. Mijn telefoon ploft bijna uit elkaar. Ik plaats ze op Instagram, Facebook, zo af en toe maak ik een foto-album, maar verder doe ik er weinig mee. Hier en daar hangt er in huis wel een foto en Lotus haar kamertje puilde uit. Vooral met geprinte foto’s, die ze met plakband op de muur had geplakt. Tot ik op Instagram een post van Fotocadeau zag met een foto op hexagon. Ik was gelijk verliefd op de hexagonen. Eens wat anders dan de standaard canvassen, lekker hip.

Wat is een hexagon?

Een hexagon is een ander woord voor zeshoek. Het leuke van dit systeem van Fotocadeau is dat je begint met bijvoorbeeld 4 of 5 foto’s en het langzaam uitbreid. Super handig als je een fotomuur wilt maken! Of, voor meisjes zoals Lotus, die dol zijn op foto’s van zichzelf en familie.

De hexagons hang je makkelijk op

Ik had de hexagons al een tijdje in huis, maar wachtte steeds tot Johan ze op zou gaan hangen. Dat moment kwam maar niet. Dus ik trok de stoute schoenen aan, maakte de zakjes open en vijf minuten later hing de hele collage! Zo simpel. Vooral door het afstandhoudertje dat ervoor zorgt dat de hexagon exact even ver van de andere afhangt. Eigenlijk had Lotus dit zelf ook wel gekund ;-). De plakstrips plak je op de hexagon en zijn ook weer eenvoudig van de muur te verwijderen. Zo kun je niet alleen je collage uitbreiden, maar ook afwisselen.

Materiaal en formaten hexagons

Jouw foto op hexagon wordt geprint op forx. Forex is een soort piepshuim. Dus lekker licht en ook mooi strak. De voor- en achterkant zijn hard en ik vind dat de kwaliteit van de foto’s erg mooi is. Ook al had ik er een paar foto’s bij die met mijn telefoon bewerkt waren (en daardoor best klein). De hexagons worden in vijf verschillende formaten geleverd. Op die manier is er een formaat voor elke muur. De formaten zijn:

  • 17 x 15 cm
  • 22 x 19 cm
  • 27 x 23 cm
  • 32 x 28 cm
  • 37 x 32 cm

Liever iets anders, fotobehang bijvoorbeeld?

Bij Fotocadeau hebben ze ook ontzettend veel andere leuke fotocadeaus. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te doen. Bijvoorbeeld dit hippe fotobehang New York.

Meer inspiratie opdoen? Volg Fotocadeau op Instagram.