Baby- en zwangerschapsmassage Friesland | Lief & Prachtig

  • door

Een paar weken geleden ging de telefoon. Het was Espréa. Ze vertelde me dat ze via een van mijn opdrachtgevers mijn naam had doorgekregen. Voor haar nieuwe praktijk voor baby- en zwangerschapsmassage was ze op zoek naar een naam én een bijpassende huisstijl. We kletsten even door en bespraken wat de bedoeling was.

Een bedrijfsnaam verzinnen

Zoals altijd vroeg ik Espréa mij vijf kernwoorden te mailen. Die woorden gebruik is als inspiratie voor een nieuw logo. En, in dit geval, moesten ze mij ook inspireren om een pakkende, opvallende en onderscheidende naam te verzinnen. De woorden die Espréa mij mailde waren:

  • Voelen
  • Genieten
  • Mooi moment
  • Samen
  • Bewustwording
  • Leven in het hier en nu

Espréa mailde dat ze het liefst zou beginnen met Lief & … Maar, zo schreef ze, ik zou het ook leuk vinden als je mijn naam kunt verwerken in het mijn bedrijfsnaam. Ook kwam in haar mailtje het woord ‘prachtig’ naar voren.

Poster Lief en Prachtig DEF (2)Logo baby- en zwangerschapsmassage Lief & Prachtig

Inspiratie genoeg. Ik ontwierp twee concept-logo’s. Een met de naam Espréa (wat ik trouwens een prachtige naam vind, en afgeleid is van het Spaanse Espera wat ‘verwachting’ betekent) en één met de naam Lief & Prachtig. Na wat heen en weer gemail en nog een telefoongesprek werd het Lief & Prachtig, waarbij het &-teken een E is. Inderdaad, van Espréa. Visueel is de E met het hartje een stilistische weergave van een zwangere vrouwenlichaam. De kleur groen vind ik fris, opvallend en past mooi in het thema. Daarbij is groen weer eens wat anders dan het roze/blauw wat veel gebruikt wordt in de babybranche en spreek het ook vaders aan. Die zijn natuurlijk meer dan welkom voor een workshop babymassage.

Leuk cadeautje!

Baby- en zwangerschapsmassage Friesland CadeaubonHet drukwerk (visitekaartjes, reclamekaarten en posters) is ondertussen afgeleverd in Sint Nicolaasga, de cadeaubonnen maak ik deze week. Want, zeg nou eerlijk, wat is er mooier dan een kraamcadeautje te geven waarbij de moeder & vader leren te genieten van hun lieve babytje? De workshop wordt gegeven in je eigen woning, waardoor je in je vertrouwde omgeving kunt genieten, voelen en samen met je kindje een mooi moment kunt beleven. Wil jij meer weten over Lief & Prachtig? Like dan de Facebookpagina van Lief & Prachtig.