De wadden zijn oneindig mooi...

Jaren geleden volgde ik een fotocursus bij Anja Zwanenburg in Jirnsum. Daar ontmoette ik Anja Brouwer. De foto’s die ze de eerste les liet zien van haar vakantie in Afrika maakten indruk op me. Prachtige foto’s, die met heel veel aandacht en respect gemaakt waren. Ik was gelijk fan! We hielden een beetje contact via social media en vorig jaar belde Anja me op. Ze had Anja Brouwer Fotografie opgericht en wilde een passende huisstijl en een website. Ook kon ze wel wat advies gebruiken over social media én ze wilde een kaartenserie uitgeven. Of ik kon helpen. Natuurlijk wilde ik dat! Een website ontwerpen, waarbij ik kon kiezen uit tienduizenden prachtige foto’s, dat is iets waar elke designer van droomt natuurlijk. 

Huisstijl Anja brouwer Fotografie

Anja wilde graag een strak logo, anders dan anders en ze had het lettertype al uitgezocht. Ik ben aan de slag gegaan met het moodbord dat Anja in Pinterest had gemaakt. Het eerste logo was gelijk al een schot in de roos. In het oorspronkelijke ontwerp was de vogel nog een meeuw trouwens, maar op verzoek van Anja heb ik daar een scholekster van gemaakt. Een van haar favoriete vogels. Als accentkleur in de huisstijl hebben we gekozen voor rood/oranje. Een kleur die in Anja’s foto’s vaak een prominente rol inneemt. De huisstijl heb ik doorvertaald in onder andere visitekaartjes en postkaarten. Daarna heb ik ook voor Natuurlijk Ameland en Natuurlijk Wadden, twee merken die Anja heeft opgezet, het logo aangepast. 

 

Website met webshop

De website wilde Anja in dezelfde stijl als haar logo. Strak, heel licht en met oranje/rode accenten. Voor Anja was het heel belangrijk dat ze haar foto’s mooi kon laten zien. Het kiezen van een foto van de homepage was lastig. Als je zoveel mooie foto’s hebt wil je die ook graag laten zien. Daarom hebben we op de homepage niet één grote headerfoto geplaatst, maar een grid met Anja’s favorieten. Ook wilde Anja via haar website haar prachtige foto’s verkopen. Aangezien ze haar werk al verkoopt via Werk aan de Muur, hebben we besloten om hier een directe koppeling te maken. Zo kunnen mensen via haar website bestellen, maar gaat de betaling en verzending via Werk aan de Muur. Zo heeft Anja hier weinig omkijken naar. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct bij Anja iets te bestellen. Zeker als je advies wilt over wat mooi zou staan, welk materiaal het beste is bij welke foto enzovoorts, dan is het handig om Anja om advies te vragen. Dus, ben je op zoek naar iets moois voor aan de muur? Of zoek je heel gaaf fotobehang? Neem dan contact op met Anja.

Social media up to date!

Ten slotte heb ik samen met Anja een plan gemaakt voor social media. Op Facebook had Anja al een grote schare fans, maar een Instagram-account ontbrak nog. Dat hebben we opgezet. Anja deelt daar haar prachtige foto’s van de Waddeneilanden en de Waddenkust van Friesland. En, zodra er weer gereisd kan worden, komen er vast ook weer prachtige reisfoto’s voorbij! 


Ben jij startend ondernemer en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. 

Dit vindt Anja van de samenwerking

Ik heb Nelleke benaderd om een logo en website voor mijn fotografie te ontwerpen. Ik ben superblij met het eindresultaat! Nelleke is creatief, werkt snel, heeft kennis, denkt goed mee en kon haar goed verplaatsen in wat ik voor ogen had. Nelleke erg bedankt voor de fijne samenwerking! We waren een goed team samen. Als ik weer hulp nodig heb, kom ik zeker bij je terug!